8 redenen waarom we scheiden

0
divorce

Scheiden. Het lijkt inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Iedereen is wel een keer betrokken geweest bij een echtscheiding. Je ouders gingen scheiden, de ouders van een vriendin gingen uit elkaar of als iets oudere lezeres ben je misschien zelf wel gescheiden. Maar waarom besluiten stellen om te scheiden? Wij selecteerden de 8 meest voorkomende redenen voor een echtscheiding:

  1. Niet meer met elkaar kunnen praten, wordt het meest genoemd als één van de redenen om uit elkaar te gaan voor getrouwde stellen. 62% van de stellen vinden dat ze niet meer praten met elkaar.
  2. Botsende karakters wordt door 56% van de mensen genoemd als één van de redenen om te scheiden.
  3. De derde veel voorkomende reden om te scheiden is ontrouw. Bij 36% van de gescheiden koppels was vreemdgaan een reden om de relatie te beëindigen.
  4. Bij 31% van de stellen liggen de toekomstplannen zo ver uit elkaar dat ze niet meer samen verder willen en kiezen voor een scheiding.
  5. Seksuele problemen zijn voor ruim een kwart, namelijk 27%, een van de redenen om te scheiden.
  6. Een belangrijke reden om uit elkaar te gaan is voor 20% het hebben van financiële problemen.
  7. Bij 13% zorgen verslavingsproblemen voor zulke grote problemen in de relatie dat uit elkaar gaan de enige oplossing is.
  8. Tot slot heeft 9% van de stellen als een van de redenen om uit elkaar te gaan onenigheid over het krijgen van kinderen.

Na dit gelezen te hebben of zelf een scheiding van je ouders te hebben meegemaakt, wil je natuurlijk niet dezelfde fouten maken. Toch is een echtscheiding soms onvermijdelijk. Wat je dan in ieder geval kunt doen, is voorkomen dat je in een vechtscheiding belandt. Je komt gedurende een echtscheiding in een pittig traject terecht, niet alleen op emotioneel vlak, maar ook juridisch en financieel. Tegenwoordig zijn er gelukkig verschillende middelen om goede afspraken te kunnen maken.

scheiden

Niet meer met elkaar praten is de meest voorkomende reden om te scheiden. Dat is niet alleen lastig in een relatie, maar ook bij een scheiding. Er moeten namelijk heel veel afspraken gemaakt worden voor de rechtbank de scheiding kan uitspreken. Dat is een van de redenen waarom mediation bij echtscheidingen in opkomst is. Een mediator bemiddelt dan als onafhankelijke derde om tot afspraken te komen waar beide de partijen mee kunnen leven. Ook een goede tip als je ouders momenteel in scheiding liggen!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.