Een echte dame

Classy

Charmant, welgemanierd en populair. Dat willen we allemaal wel zijn. Niet iedereen heeft echter van nature een vlotte babbel en social skills. Toch kunnen we een goede indruk achterlaten als we de volgende regels hanteren.

Wees beleefd

Spreek mensen die je nog niet kent aan met ‘u’. Veel van hen zullen al snel verzoeken om ‘je’ te gebruiken in plaats van ‘u’. Goed opgevoede meiden vloeken bovendien nooit in het bijzijn van anderen. Veelvuldig uiten van krachttermen komt ‘trashy’ over.

Etiquette

Als je een chique diner hebt met collega’s of misschien wel bij je schoonouders, wil je geen ongemakkelijke momenten hebben. Om te voorkomen dat je niet weet welke vork of lepel je bij welk gerecht gebruikt, is het van belang om op de hoogte te zijn van de etiquette regels omtrent eten.

Eten

Nieuws

Kijk iedere avond het journaal of lees het laatste nieuws op internet of in de krant. Op die manier heb je altijd wel een onderwerp dat je kunt aansnijden op feestjes of tijdens zakelijke gelegenheden. Volgt je gesprekspartner het nieuws niet? Dan is hier een lijst van gespreksonderwerpen die van pas kan komen.

praten